Szatmárnémeti nyílt KP klubdélután

Szatmárnémeti nyílt KP klubdélután

Ki lakik odalent, kit rejt a víz?
A Mathias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló programja a Kárpát-medencében egyedülálló módon kínál ingyenes képzést kíváncsi, motivált, tanulni vágyó fiataloknak.

A Középiskolás Program célja, hogy hétvégente segítse a diákokat a pályaválasztás terén, emellett támogassa a továbbtanulást, kiegészítve a hagyományos oktatást. A tevékenységek tartalmaznak szakmai műhelymunkákat, előadásokat, nyelvkurzusokat és nyári táborokat is. A klubdélutánokat kétheti rendszerességgel szervezi meg minden képzési központ. Az alkalmak célja, hogy változatos szakmai, kulturális és készségfejlesztési programokat kínáljon a minőségi szabadidő eltöltésére, informális oktatási keretek között. A találkozók emellett olyan közösségi teret jelentenek a középiskolások számára, ahol lehetőség nyílik megismerkedni a KP-s diákokkal és rengeteg érdekes, tapasztalt meghívottal.

A következő eseményen Fülöp Ábel tengerbiológus lesz a meghívott előadó. A szatmári születésű szakember a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézetében és a Padovai Egyetemen tanult. A kutatót már fiatal korában magával ragadta a víz alatti világ összetettsége, felfedezésre váró rejtelmei. A tengerfenék aktuális domborzatát és élővilágát elemző aktivista beszélni fog arról, mi hozta hozzá közelebb ezt a tudományágat, és miért érinti mindannyiunkat az élővilág változása. Az előadás célja, hogy áttekintést adjon az iparág jelenlegi fejleményeiről, érdekes áttöréseiről, és elkalauzoljon minket a mélytengeri korallok vagy éppen a beszélő bálnák titokzatos világába. A szárazföldet előnyben részesítőknek sem kell aggódniuk, szó lesz még környezetvédelemről, oktatásról, politikáról, a Föld jövőjéről és egyéb globális kérdések is terítékre kerülnek majd.

A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Amennyiben részt szeretél venni az eseményen, kérünk töltsd ki az alábbi űrlapot. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Regisztráció határideje: 2023. december 7., 23:59

Időpont: 2023. december 8., 16:00
Helyszín:
MCC Szatmárnémeti Képzési Központ, Retezatului utca 24. szám


Széplaki Reimond
Központvezető, Szatmárnémeti
Középiskolás Program

Elérhetőség:
szeplaki.reimond@mcc.ro


Titulus
Honnan szereztél tudomást a nyílt KP klubdélutánról?