sabon - Atașamentul – cheia evoluției speciei umane?

sabon - Atașamentul – cheia evoluției speciei umane?

RO
Atașamentul – cheia evoluției speciei umane?

Conferința va fi o călătorie prin povestea evoluției speciei umane. Vom încerca, în aventura noastră, să înțelegem cine suntem și cum am devenit ceea ce suntem, folosind, spre a ne orienta, două puncte cardinale importante pe harta evoluției: atașamentul și comunitatea. Vom încerca să înțelegem apariția și evoluția atașamentului și comunității din perspectivă biologică. Vom discuta implicațiile lor sociale și psihologice, pentru a vedea dacă mai avem nevoie de ele și în ce măsură fac parte din noi, din ceea ce suntem și ceea ce vrem să devenim.
Alexandru N. Stermin este biolog și explorator. Predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș‑Bolyai cursuri de anatomia comparată a vertebratelor, etologie, bioetică și ecologie umană. Este licențiat în biologie și teologie, a absolvit un masterat în filozofie și un program de formare în psihoterapie pozitivă. A participat la expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia, a fost bursier la Universitatea din Greifswald și la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro. Se implică activ în popularizarea științei și conservarea naturii. În 2015 a contribuit la seria Fauna României (Păsări) publicată de Academia Română. În 2017 și-a lansat prima carte, Jurnalul unui ornitolog. Scrie articole în revistele Sinteza și National Geographic. În 2021 a primit Premiul de Excelență din partea Universității Babeș‑Bolyai, pentru implicarea culturală și deschiderea spre comunitate.
Moderatoare: Krisztina Farkas, psihoterapeută și directoarea de relații internaționale a MCC Transilvania. A studiat psihologia la nivel de licență și master la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației al Universității Babeș-Bolyai și s-a format în psihoterapie pozitivă. Momentan își diversifică și adâncește tehnica terapeutică studiind Hipnoterapie Ericksoniană.

 

Data: 23 mai 2023, 17:00
Locația: Centrul MCC Cluj-Napoca, str. Iuliu Maniu nr. 6

Urmăriți evenimentul nostru de pe Facebook pentru a fi la curent!

HU

Kötődés: az emberi evolúció kulcsa?

Újabb román nyelvű rendezvényre várja az érdeklődőket a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kolozsváron. Alexandru Stermin előadása az emberi faj evolúciós történetén át vezető utazásra hív. Az előadó az evolúciós térkép két alapvető pontjára – a kötődésre és közösségre – támaszkodva igyekszik megfejteni, kik is vagyunk, és hogyan lettünk azzá, amik vagyunk. A kötődés és a közösség kialakulását és evolúcióját biológiai szempontból közelíti meg, emellett társadalmi és pszichológiai vonatkozásaikra tekintve felteszi a kérdést: szükségünk van-e még rájuk, és milyen mértékben képezik identitásunk és jövőnk részét?
Alexandru N. Stermin biológus és felfedező. A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Biológia és Geológia Karán összehasonlító anatómiát, etológiát, bioetikát és humánökológiát oktat. Biológus és teológus végzettséggel, valamint filozófiai mesterdiplomával rendelkezik, emellett pozitív pszichoterápiás képzési programban is részt vett. Dél-Amerika és Szibéria őserdeiben járt expedíciókon, valamint a Greifswaldi Egyetem és a Rio de Janeiró-i Állami Egyetem ösztöndíjasa volt. 2015-ben közreműködött a Román Akadémia országunk vadvilágát bemutató sorozatának szerkesztésében (Fauna României – Păsări). 2017-ben jelent meg első könyve, Egy ornitológus naplója (Jurnalul unui ornitolog) címmel. Cikkeit a Sinteza és a National Geographic folyóiratokban publikálja. Aktívan részt vesz a tudomány és a természetvédelem népszerűsítésében, 2021-ben pedig megkapta a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kiválósági díját kulturális és közösségi szerepvállalásáért.
Moderátor: Farkas Krisztina pszichoterapeuta, az MCC nemzetközi kapcsolatokért felelős erdélyi igazgatója. A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán tanult pszichológiát alap- és mesterképzésen, emellett a pozitív pszichoterápia terén képezte magát. Jelenleg az ericksoni hipnoterápia tanulmányozásával foglalkozik.

Időpont: 2023. május 23., 17 óra
Helyszín: MCC Kolozsvári Képzési Központ, Szentegyház (Iuliu Maniu) utca 6. szám

A legfrissebb információkért kövesse Facebook eseményünket!


Állapotüzenet

RO
Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră pentru evenimentul nostru!

Din păcate, suntem deja plini pentru acest eveniment.

Vă mulțumim pentru înțelegere!
Așteptăm cu nerăbdare să ne vedem data viitoare!

Vizitați pagina noastră de Facebook pentru mai multe evenimente!


HU
Köszönjük érdeklődését a rendezvényünk iránt!

Sajnos erre az eseményre már beteltek helyeink.

Köszönjük a megértést!
Bízunk benne, hogy legközelebb találkozunk!

Látogasson el Facebook oldalunkra, ahol újabb rendezvényeinkkel várjuk!