Botházi Mária: Fűnyíró a Tündérkertben – könyvbemutató és közönségtalálkozó

Botházi Mária: Fűnyíró a Tündérkertben – könyvbemutató és közönségtalálkozó

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) szeretettel várja az érdeklődőket Botházi Mária kötetének bemutatójára és az azt követő beszélgetésre.

Botházi Mária korábbi népszerű könyveit (Biorobot, 2019; Boldogság juszt is a tiéd, 2016) és tárcáit ismerő olvasó már otthonosnak találhatja a Fűnyíró a Tündérkertben írásainak egyedi stílusát, témaválasztását. Az új kötet lényegét így fogalmazhatnánk meg: mi romániai magyarok vagyunk, és ezzel sok minden megmagyarázható. Például az, hogy miért foglalkoztat akár egy életen át a kivándorlás kérdése, miért tekintjük természetesnek azt, ha valami nehéz, és gyanúsnak, ha valami könnyű, és miért mondjuk blokknak a panelházat? Egyáltalán: hogyan élünk, cselekszünk, gondolkodunk, és miért úgy, ahogy? A Fűnyíró a Tündérkertben karcolatai a hétköznapok erdélyi emberét láttatják különböző élethelyzeteiben, sok-sok humorral, iróniával, olykor pimaszul akár, de mindvégig derűvel és együttérzéssel.

Botházi Mária, író, szerkesztő, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem újságírás szakának egyetemi adjunktusa. Több erdélyi lapnál is dolgozott újságíróként, jelenleg a Helikon irodalmi portál publicistája. Karcolataiban görbe tükröt tart elénk arról, hogy miként élünk, milyenek vagyunk mi, erdélyi magyarok. Témái a mindennapok világából merítenek: a családi élet visszásságai, a megfelelni akarás belső és külső kényszerei, a női lét sajátságai, a női-férfi szerepek korlátai, a társadalmi elvárások jelennek meg bennük.

A szerzővel Pálfi Kinga aradi riporter-szerkesztő beszélget.

Helyszín: MCC Aradi Képzési Központ, Andrássy tér (B-dul Revoluției) 78. szám
Időpont: 2023. október 12., 18 óra 

A legfrissebb információkért kövesse Facebook-eseményünket